Kaerahelbe-šokolaadi ruudud

Kui ma siin mõnda aega tagasi nägin, et Britt küpsetas kaerahelbe küpsiseid, siis tuli mul endal ka tahtmine neid meisterdada. Ma oleksin peaaegu juba tema õpetuse järgi teinud, kuid mulle meenus, et ma tegin oma praktika ajal ise ka kaerahelbe küpsiseid, otsisin siis oma retseptide vihiku välja ning seal see retseptike mulle vastu vaataski. Kusjuures koolis neid meisterdades suutsime me miskit ära rikkuda, kuna nad lagunesid hiljem täiesti laiali. Kuna me neid ühe tüdrukuga koos tegime ning see oli nii-nii ammu, siis mul pole õrna aimugi mida me valesti tegime aga see selleks.

Eilsed küpsised tulid mega head ning loomulikult on nad ka oma koostise poolest mega tervislikud, meie eilsed leiutised muidugi mitte, kuna me keerasime tõelised magusapommid kokku ja noh šokolaadi tükke oleks minu meelest võinud isegi rohkem olla. Ma pole kusjuures eriline magusasõber (tegelikult vist viimasel ajal olen…) aga need oleksid võinud ikka veel-veel magusamad olla 😀

Ma siin ikka vesistan nende järgi üpris tihti suud aga ei viitsi koguaeg teha ja selle ühe laari mis me korraga teeme pistame me samakiiresti nahka ka. Igatahes jagan siia ka retsepti ja võin garanteerida, et lõpptulemus on meisterdamist väärt 🙂

NOTE: Ma kirjutasin siiani selle postituse paar kuud tagasi ning noh otsustasin ta ikka lõpuni kirjutada, loomulikult tuli mul nende küpsiste isu ka peale aga meil on ainult kaerahelbeid kodus.

Koostisosad ehk vaja läheb

75g võid

1 muna

0.5l kaerahelbe küpsiseid

75ml pruuni suhkrut

1tl vaniljesuhkrut

100g tumedat šokolaadi, musti ploome vm mis sa soovid lisandiks.

Ma mäletan, et meie panime sinna banaan, banaanijäätist ning tumeda šokolaadi asemel kasutasime mingit piimašokolaadi kommidega ehk lisada võib kõike, mida hing ihaldab kuigi tervisliku poole pealt noh mnjah ei soovita.

Valmistamine

Vahusta mikseriga või köögikombainis toasoe või suhkruga kreemjaks, lisa muna ja vahusta veel paar minutit. Sega hulka vaniljesuhkrut ja kaerahelbed, sega ühtlaseks. Sega hulka hakitud tume šokolaad (teised koostisosad ka, kui kasutad).

Jaota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Silu pealt ühtlasemaks ning lõika noaga või pitsalõikuriga ruutudeks. Küpseta 200c-ni eelkuumutatud ahjus 11-13 minutit, kuni ruudud on kenasti kuldpruunid. Enne sööma asumist lase jahtuda.

Meie jätsime selle viimase osa vahele ja tegime kahe pihu vahel neist pisikesed kakukesed.

image

Ainus pilt mille ma leida suutsin, kus neid veidikenegi näha on.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s